top of page
profielfoto professioneel.jpeg

Ik ben Lien De Coster, geboren in 1984, getrouwd en mama van 2 zonen. Ik behaalde in 2007 mijn masterdiploma in de psychologie aan de UGent. Na 7 jaar ervaring in de klinische sector startte ik mijn therapie opleiding aan de UGent in 2014 en behaalde in 2017 mijn getuigschrift tot erkend gedragstherapeut bij de VVGT (Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie). Vervolgens behaalde ik in 2020 mijn certificaat basistraining EMDR en ben sindsdien een geregistreerd EMDR therapeut bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland). Als gevolg van de corona epidemie, volgde ik in 2020 een spoedcursus eHealth bij eHealth Specialists waardoor ook online behandelingen worden aangeboden. 

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 842107189
Visumnummer FOD gezondheidszorgberoep: 378106
Geregistreerd aspirant lid EMDR Nederland: 36483

BIG geregistreerd behandelaar in Nederland: 29915198625
Gekwalificeerd gedragstherapeut

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen 
Lid van de Mindfulness Vereniging

Gedurende mijn 15 jarige loopbaan als klinische psychologe heb ik de kans gehad om in verschillende therapeutische settings te werken, met verschillende doelgroepen. Ik ben gepassioneerd door mijn vak en begeesterd door de inhoud ervan. Intussen ben ik op het punt gekomen waar het voor mezelf helder is waar mijn affiniteit en expertise ligt. Van daaruit heb ik eind 2022 besloten om mijn eigen praktijk, PAS, op te starten.​

PAS vleugels links.png
Spreekkamer 1.jpg

Onze eigen kwetsbaarheid omarmen en delen met anderen is misschien wel onze grootste kracht.

MIJN PROFESSIONELE ACHTERGROND

PAS vleugels links.png

ZELFSTANDIG PSYCHOLOOG
BIJ DE TOL

September 2007 - December 2011

PAS vleugels links.png

GZ PSYCHOLOOG EMERGIS

Januari 2009 - December 2016

Vanaf 2009 heb ik de overstap gemaakt naar Nederland, waar ik 7 jaar bij Emergis werkte binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik heb daar de mogelijkheid gehad om binnen verschillende behandelsettings te werken met verschillende doelgroepen (ambulant, deeltijd, dagklinisch en klinisch). Ik heb de kans gekregen om binnen het zorgprogramma Angst & Stemming een deeltijdbehandeling voor jongeren uit te werken. Dit zowel voor de groep met een angststoornis als voor een groep met een depressieve stoornis. Deze behandelgroepen heb ik vervolgens enkele jaren, samen met een multidisciplinair team gedraaid.

PAS vleugels links.png

ZELFSTANDIG GZ PSYCHOLOOG
BIJ DE KREEK

Februari 2013 - Februari 2023

Simultaan aan de deeltijdbehandeling startte ik in 2013 als zelfstandig GZ psycholoog bij De Kreek Premiumzorg in Nederland waar ik op verschillende locaties binnen Zeeuws Vlaanderen ambulante therapie gaf. Momenteel ben ik als supervisor van collega psychologen nog steeds verbonden met deze instelling. 

PROJECTMEDEWERKER  CONVENTIE PSYCHOLOGISCHE FUNCTIES IN DE EERSTE LIJN

Februari 2023 - tot heden

Sinds februari dit jaar ben ik halftijds gestart als projectmedewerker binnen de conventie. De domeinen waarvoor ik verantwoordelijk ben, zijn het organiseren, opvolgen en evalueren van zowel de intervisies als de vormingen van de geconventioneerde psychologen. Daarnaast is mijn hoofdtaak het voorbereiden, ondersteunen en opvolgen van de provinciale afstemming in kader van het groepsaanbod binnen de conventie. Dit voor de 3 netwerken PAKT, RADAR en ADS

bottom of page